Kalmthout

Kalmthout, als je van natuur houdt.

Da’s kilometers stappen en trappen door groene dreven en uitgestrekte heidevelden, proeven van heerlijke streekgastronomie in charmante bistro’s, neuzen in lokale musea en expo’s, graven in de tijd en genieten van grenzeloze vriendelijkheid.
 Het Willy Vandersteenplein en -buste, het provinciaal Suske en Wiske-Kindermuseum, het charmante station van Heide, de stripmuren, het Suske en Wiske-wandelpad,… stuk voor stuk pareltjes om in het groene Kalmthout te bezoeken. Je waant je er in een heus Suske en Wiske-avontuur.

Suske en Wiske

Kalmthout is meer en meer de stripgemeente bij uitstek te Vlaanderen. De vele Suske en Wiske creaties liegen er niet om. Suske en Wiske zijn hier echt thuis.
 De vele Suske en Wiske initiatieven en uitgaven met betrekking tot Kalmthout kennen veel bijval. 
Willy Vandersteen woonde en leefde hier van 1966 tot aan zijn dood in 1990 en beleefde hier zijn meest creatieve periode. 
De woonst van de ‘Breughel van het beeldverhaal’ is nu omgevormd tot een provinciaal Suske en Wiske-kindermuseum. Hier is ook Studio Vandersteen gehuisvest waar Luc Morjaeu en Peter Van Gucht instaan voor alle spannende avonturen van het olijke duo.