Over de striproute

Sinds de start van de Striproute in mei 2013 mochten de gemeenten ten noordoosten van Antwerpen reeds vele fietsers verwelkomen. Naast troeven zoals prachtige parken, weilanden, heide en bossen, wordt met de Striproute een extra troef uitgespeeld.

Bekende striphelden als Suske en Wiske, De Kiekeboes, De Rode Ridder, Kari Lente, Plunk!, Tuizentfloot en Junior Suske en Wiske springen op de fiets en verkennen de leukste plekjes van de gemeenten Brasschaat, Brecht, Kapellen, Kalmthout, Schoten, Wuustwezel en Zoersel. Onderweg een belevingsvol aanbod voor zowel recreatieve fietsers, gezinnen met kinderen als echte stripfanaten.

Het ‘Eiland Amoras’ speeltuin, de Kari Lente minigolf, de Plunk!-zoektocht of een Rode Ridder wandeling in het Arboretum Kalmthout zijn slechts een kleine greep uit het aanbod aan stripactiviteiten. Natuurliefhebbers kunnen terecht aan het ecoduct “De Munt” waar stripfiguren je de werking van het ecoduct uit de doeken doen.

Als je de brochure aanschaft ontvang je een leuke stripreispas. Fiets de ganse route en verzamel de unieke stripstempels in de deelnemende gemeenten.

De geoefende fietser kan zich wagen aan de 110 km lange striplus. Wie het graag rustiger aan doet kan kiezen voor één van de vijf korte lussen of kan overnachten in een sfeervolle B&B. De deelnemende logies werkten stripovernachtingen uit en bieden een bagage-nabrengservice. Zo hoef je je geen zorgen te maken over je bagage en kan je zorgeloos fietsen!

De vele terrasjes en gezellige restaurants maken je dag compleet en bezorgen je een onvergetelijke ervaring in deze mooie regio waar strips tot leven komen en het avontuur om een echte stripheld te worden lonkt!

Stripcoördinator
Jan Francken

 

zie ook filmpje over het inrijden van de striproute op youtube!

Foto's  www.studiofoton.be